sâmbătă, 1 octombrie 2011

Cum facem cozonac?



Cozonac (2 buc)
1 kgfaina, 300 gr zahar, 500 ml lapte, 200 ml ulei(sau 150 ulei si 50unt), 3 oua, drojdie(0,65 gr), coaja de lamaie, vanilie, lamaie, 1lingurita rasa de sare.
Se facemaiaua:drojdia se amesteca cu 1 lingura rasa de zahar,2 linguri faina+lapte.Cand a crescut se pune in ligheanul in care am pus fainacernuta de seara, apoi se adauga galbenusul care a fost frecat cusare.Se adauga laptele, coaja de lamaie, vanilia,albusurile batutespuma.Se adauga uleiul, cand s-a incorporat bine se pune untul topitsi se mai framanta o jum de ora.Apoi se lasa la crescut.

Sau:
1 kg faina, 3-4 oua, 250gr zahar, o ceasca cu grasime(un amestec deuntura,ulei si putin unt), 2 cesti lapte, 50 gr drojdie, 1 linguritasare, arome(coaja de lamaie,vanilie,rom).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu